اعسار از پرداخت هزینه ی دادرسی مهریه
هر وقت کسی بخواد توی دادگاه مشکلش رو مطرح کنه تا به اون رسیدگی بشه و قانون تکلیفش رو روشن کنه باید یه پولی برای این کار پرداخت کنه که به این میگن هزینه ی دادرسی اما خب اگه آخر کار ،حکم به نفعش تموم بشه میتونه درخواست کنه تا پولی رو که برای هزینه ی دادرسی داده بوده ، دادگاه از طرف مقابلش بگیره و بهش بده.
هزینه ی دادرسی مهریه
خانم هایی هم که میخوان مهریه ی خودشون رو بگیرن برای این کار باید متناسب با میزان مهریشون هزینه پرداخت کنن…یکی مهریش سکه هست …یکی پول.. یکی خونه و زمین و امثال این….فرقی نمیکنه مهریه چی باشه اگه پول و سکه باشه که به نرخ روز محاسبه میشه و اگه خونه و زمین باشه قیمتش کارشناسی میشه و بر اساس اون هزینه ی دادرسی مشخص میشه.
هزینه ی دادرسی هم 3/5 درصد(سه و نیم درصد)،اون مهریه ای هست که اجرا گذاشتید… مثلا اگه مهریه ی شما 14 تا سکه هست و الان در سال 1403 قیمت 14 سکه به نرخ روز میشه حدود 420 میلیون تومان پس هزینه ی دادرسی چنین مهریه ای 14 میلیون و 700 هزار تومان میشه .
اعسار از پرداخت هزینه ی دادرسی مهریه
خب خانم میگه من چنین پولی ندارم تا اول کاری برای دادرسی بدم پس چاره چیه؟
چاره ی کار اینه که دادخواست اعسار از هزینه ی دادرسی بدید(یعنی به زبون خودمونی بگم میرید میگید ندارم این پولو بدم)…که اکثر خانوما اعسارشون قبوله و با نهایتا 400 -500 تومن کار راه میفته.
برای درخواست اعسار باید چیکار کنم؟
شما وقتی به دفتر خدمات قضایی میرید تا درخواست اعسار از پرداخت هزینه ی دادرسی بدید اونجا باید چیزایی به عنوان مدرک بدید که ثابت بشه واقعا ندارید….اونجا خودشون بهتون فرم استشهادیه میدن که دو نفر باید امضا کنه که از شرایطتون اطلاع داره و میدونه اوضاع چجوریه و فلوس لاموجود…اما برای محکم کاری بهتره مدارک بیشتری برای اثبات جور کنید مثلا استشهادیه ی دستی هم بدید چند نفر بنویسن و بگید کارمند دفتر خدمات قضایی،ضمیمه ی پروندتون کنه.
در یک کلام بخوام بگم :کسی که ادعا میکنه نداره باید ثابت کنه واقعا توانایی مالیه پرداخت چنین هزینه ای رو نداره.
امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه و حال دلتونم اونقدر عالی باشه که در کنار همسرتون خوش و خرم زندگی کنید و جیبیتون انقدر پرپول باشه که نیازی به گرفتن مهریه نداشته باشین و دلیلتون از کنار هم بودن فقط عشق باشه.